Gintònics i espiells: la gauche divine

Divendres 11,amb el títol «Gintònics i espiells: La Gauche Divine», una ruta pel barri del Galvany visitant els llocs que van fer famós el moviment de la gauche divine. En Pere, finalitzada la ruta, ens ha proporcionat per e-mail, els següents links :

Bona tarda rutaires!

Com esteu? Espero que hagueu arribat bé a casa! Us envio uns quants enllaços sobre la ruta que hem fet avui. En primer lloc, una ressenya del llibre de Paco Villar,»Cuando la riqueza se codeaba con el hambre», sobre els luxes i la misèria de la postguerra a Barcelona. A la ruta hem conegut a diversos escriptors i escriptores de la gauche divine, com Ana Maria Moix, coneguda com La Nena Moix, el poeta Jaime Gil de Biedma, veí del carrer Muntaner (us adjunto, també el poema que hem llegit al final de la ruta), o l’editor Jorge Herralde, fundador de l’editorial Anagrama, una de les poques editorials independents que sobreviuen i que van començar publicant obres de la generació de la gauche divine. De la gauche divine en parlen, també, Teresa Gimpera, en una entrevista del passat 19 de febrer, al diari Ara, i el documental «Guillem. L’ànima negra de la illa«, sobre el cantautor i poeta manacorí Guillem d’Efak, que va viure prop de la gauche divine, des de la Cova del Drac i de qui hem escoltat la seva cançó Blues en sol. Durant la ruta hem conegut, també, la història d’un antic velòdrom, que dona al Bar Velódromo, i l’avantguardista Casa Oller, al carrer Amigó, que es convertí en el model dels nous blocs de pisos de luxe de la zona alta. Espero que us hagi agradat la ruta! Bon cap de setmana!

Per veure les fotografies de la passejada prémer aquí.

Esta notícia fue publicada el 16 marzo 2022 a las 1:20 pm y archivado en Barcelona, Passejant per BCN, Records. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Dejar un comentario

Para evitar comentarios erróneos, rogamos cumplimentar :